velours vestje

Ons fototoestel is ongeveer 10 jaar oud en laat mij steeds vaker in de steek bij het fotograferen van afgewerkte projecten. Daarom wordt er hier voorlopig geblogd over oudere naaisels in afwachting van een nieuw toestel (ik zou zo graag nieuw werk tonen, maar ja ...).


Het patroon van dit vestje komt uit de Ottobre 4/2010 en is een echte meevaller: lekker warm en Ona draagt het heel graag. Ik maakte maat 104 en dit zal volgende winter zeker ook nog passen.

De buitenstof is nicky velours van het stoffenspektakel (het knuffelkonijn werd gemaakt met een overschotje) en de voering (ik besef nu dat daar geen foto van werd gemaakt) komt van het Stoffenhoekje.


De zoom werd afgewerkt met een siersteek.


Na de fotoshoot werd het lintje aan de uiteinden versterkt met doorzichtige nagellak zodat het niet meer zou uitrafelen.

Intussen ligt er nog een andere kleur velours klaar voor nog een vestje (ben ik blijkbaar vergeten op mijn to do-lijstje te zetten :-)) . 

lijstjes

Ik ben een echte lijstjesmens. Van alles worden er hier lijstjes gemaakt: boodschappen, uitstapjes, boeken, films, klusjes, ... (tot grote ergernis van de echtgenoot).
En dus ook een to do-lijstje voor haak- en naaiwerk. Het probleem met dit lijstje is dat er steeds nieuwe dingen aan toegevoegd worden en dat er niet zoveel kan worden afgevinkt.

  • gehaakte deken
  • kleedje zus (patroon gekozen, stof is onderweg)
  • rokje Ona 
  • joggingbroek Ona
  • cape roodkapje
  • hoodie Heidi & Finn
  • Izzy Top
  • Tinny Dress
  • dekentje Liam
  • tas schoonmoeder
  • broek voor mezelf
  • Lemondrop uit Homemade Mini Couture
  • effen t-shirts flocken
  • vest voor mezelf (stof gekocht, patroon uitgeknipt)

Laten we hopen dat dit een extra motivatie is om erin te vliegen!

knuffelkonijn



Het patroon van dit knuffelkonijn vond ik bij Cré-Enfantin, een leuke website met veel patronen en ideetjes. Ik gebruikte nicky velours en restjes van de Izzy top. De nicky velour is eigenlijk niet zo handig voor dit projectje omdat de randen heel snel oprollen, maar met veel speldjes lukt het wel.
Het gezichtje werd erop getekend met een permanent marker, maar dit kan ook geborduurd worden.
Het knuffeltje werd onmiddellijk goedgekeurd door Ona.

tablethoes & snorren

Mijn vader wordt binnenkort 69 jaar. Meestal is het niet gemakkelijk een cadeau voor hem te verzinnen, maar vorig jaar heeft hij zichzelf een tablet aangeschaft en die vraagt natuurlijk om een leuk hoesje.


Als handleiding gebruikte ik de ipad case tutorial van Fresh Lemons. Die gebruikte ik al eerder, maar ik vergat deze keer de afmetingen aan te passen naar de Samsung Galaxy Tab, waardoor ik onderaan een bruin boordje moest toevoegen.


 Vooraan is een extra zakje voorzien voor de oplaadkabel.


De tutorial gebruikt velcro voor de sluiting, maar ik koos opnieuw voor kam snaps. Het knoopje sluit nog redelijk straf en hier vergat ik ook de stof van het flapje extra te verstevigen. Het zal in het begin met enige voorzichtigheid geopend moeten worden.


Buitenstof en voering komen beide van Den Depot.

broeken

Hoewel Ona graag kleedjes en rokjes draagt, kiest ze soms ook resoluut voor een broek. En dan is er geen discussie mogelijk. Ze heeft echter stevige beentjes en echte skinny modellen zitten haar daarom niet altijd even goed.

Ik maakte daarom al enkele Jacob-broeken en die staan haar echt geweldig.



(let niet op de afgesleten knieën)


Hierboven draagt ze de kaptrui uit SVDHZ, met kraag i.p.v. een kap. De gebruikte stoffen waren overschotjes van collega's uit de naailes. 

Voor wat afwisseling, maakte ik laatst echter ook eens een salopet. Het is de Little Traveller uit Ottobre 1/2013. Een gemakkelijk model om te maken en met veel mogelijkheden om zelf details toe te voegen. Bovenaan heb ik gekozen voor kam snaps i.p.v. gewone knopen omdat dit toch iets gemakkelijker is voor een kleuter.




Bloglovin

<a href="http://www.bloglovin.com/blog/11553107/?claim=9hcbxu3r687">Follow my blog with Bloglovin</a>

Geflockt!

voor onze Lego fan

voor onze gitarist


Het was niet gemakkelijk om de kleuren goed op foto te krijgen. Ook het vinden van mooie effen shirts, die niet na de eerste wasbeurt scheeftrekken, blijkt steeds een uitdaging. Iemand tips hiervoor?

izzy top pattern test


Enkele dagen geleden lanceerde Teri van Climbing the Willow een oproep om de nieuwe maten voor haar patroon van de Izzy Top te testen. Tot nu toe was het enkel een patroon voor maat 2 jaar, maar daar komt vanaf volgende week verandering in. Het patroon, dat bovendien gratis is, zal uitgebreid worden tot maat 5 jaar.

Omdat ik haar versie zo mooi vond, reageerde ik meteen en tot mijn grote vreugde kreeg ik niet veel later een mail met het patroon. Ik maakte maat 4 jaar voor Ona en die zit perfect. Het model staat haar ook heel mooi vind ik. De tutorial met foto's is heel duidelijk te volgen, ook voor beginnende naaisters. Enkel werken met inches vergt wat extra aandacht.

 

Ik gebruikte een kussensloop uit de kringwinkel en een gewone witte voering voor het bovenstukje. Voor de zomer gaan er zeker nog andere versies volgen in wat fellere kleuren.



Thanks to Teri from Climbing the Willow, I had the possibility to test the Izzy Top pattern in size 4. I really love the result and Ona looks great with it! The tutorial is clear and easy to follow. Working with inches was the most challenging part for me. Probably as of next week the free pattern will be available in sizes 18 months through 5. 

Already looking forward to your next pattern, Teri!

hondenmandje

Tussen sint en kerst werd onze kleine meid 4 jaar.

Aangezien deze periode sowieso gepaard gaat met verschillende cadeautjes, probeer ik telkens iets zelf te maken. Dit jaar zag ik enkele weken vooraf een heel leuk hondenmandje op de blog van Made. Het patroontje zou pas later uitkomen en ik had niet het geduld om te wachten. Er werd eens lief gekeken naar de wederhelft en hij tekende zelf op basis van foto's een patroon voor mij.

Dit was het resultaat:
  
Als ik het mandje nog eens maak, zou ik wel iets zwaardere versteviging gebruiken. Nu durft het kapje wel eens naar beneden te zakken. Ook de hengsels moeten langer om het mandje iets gemakkelijker te kunnen dragen.


De buitenstof is een staal gordijnenstof en de voering komt uit de koopjeshoek van IKEA.

Ona was trouwens heel blij met het mandje voor Zonnetje (de hond). Ondertussen werden ook al enkele dekentjes gehaakt, zodat Zonnetje lekker warm ligt.

dan toch...

Na lang twijfelen werd dan toch eindelijk de knoop doorgehakt: een blog om de creaties aan de buitenwereld te tonen. Het is nog een beetje uitzoeken hoe Blogger juist werkt, maar hier gaan we dan.

In de kerstvakantie maakte ik de Louisa Dress van Compagnie M met een stofje dat al 3 jaar in de kast lag. Ook de knopen, paspel en blinde rits werden uit de voorraad gevist.



De jurk valt enorm in de smaak en werd al veel gedragen. 

Helaas werd er al zo mee geravot, dat het stiksel van één van de knopen werd losgescheurd uit de stof. Met dit resultaat:

Misschien dat ik toch maar de zak bovenaan ook vast stik aan het voorpand. 

Stof: babyrib van Limbutex
Patroon: Louisa Dress van Compagnie M