Vintage, orange and flowers

13:53

Na 2 maanden blogstilte verschijnt er hier eindelijk nog eens iets. Niet dat er niet genaaid wordt, maar het bloggen is er precies teveel aan. Ik moet toegeven dat het schrijven mij niet zo ligt (ondanks mijn vertaalopleiding :-)) en dat het toch telkens een hele opdracht is om bij de foto's tekst te voorzien. Maar we doen ons best :-)

Maar genoeg gezeurd, het belangrijkste op deze blog zijn de maaksels. Geen super originele maaksels, maar functioneel en zoals wij het graag zien (en de dochter graag draagt). Ik maakte alweer een volledige Twig + Tale outfit (valt het op dat dit mijn favoriete patronen zijn op dit moment?) met Treeclimber Pantaloons en een Driftwood Blouse.


De broek is zo'n eenvoudig model, gewoon elastiek in de lende en in de pijpen, zonder zakken, simpeler kan het niet. En toch vind ik dit een perfecte short voor Ona. De elastiek zorgt voor een beetje pof en de broek zit heel comfortabel om te ravotten en fietsen. Het stofje van de broek kreeg ik kado van een collega in de naailes, ze weten daar al dat ze me een plezier kunnen doen met restjes waar ze zelf niets meer mee zijn.

En dan de Driftwood Blouse, het laatste nieuwe patroon voor kinderen van Twig + Tale. Intussen is ook de versie voor vrouwen uit en die wil ik ook zeker maken, de stofjes worden in gedachten al gematcht met het patroon. Deze keer een upcycling versie, gemaakt van een grote kussensloop uit de jaren stilletjes. Maar compleet mijn ding: oranje, bloemen en retro/vintage! Maat 8 jaar kreeg ik er net uit en ik kon er zelfs nog biais uit knippen om de hals af te werken. Ik koos verder weer voor de druppelvormige uitsnijding en het knoopje vooraan. Gemakkelijk om zelf aan en uit te doen.

De perfecte outfit om de laatste zomerdagen in door te brengen! En hopelijk volgt er nog een indian summer zodat we er met een vestje boven en kniekousen nog wat langer van kunnen genieten.


Patroon: Driftwood Blouse en Treeclimber Pantaloons by Twig + Tale 
Stof: gekregen polkadotstofje en een vintage kussensloop uit de kringwinkel

You Might Also Like

3 reacties

 1. Perfect nazomergerief lijkt mij... mooi en je dochter draagt het graag, wat zou er nog meer moeten zijn?
  O. En tekst én foto's, dat hoeft toch niet - klinkt misschien gek uit mijn mond, maar als de foto's mooi zijn om naar te kijken, zou ik niet weten waarom je jezelf zou moeten forceren om daar een kortverhaal bij te schrijven ;).

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heel mooi! Een lange tekst is inderdaad niet nodig bij zulke mooie foto's ;-).

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zo'naar prachtig kleur dat oranje.
  Het is geweldig tofeest dat topje.

  BeantwoordenVerwijderen